Min nya sommarklänning :-)

Förresten...
Jag har inte blivet riktigt klok på det här mes frukt. Är det nyttigt eller är där förmycke socker i där med?
O likadant med kvarg... nyttigt/onyttigt?
Jag käkar gärna kvarg som lite dessert med någon frukt o lite granola. Vill gärna veta om detta hindrar min viktnergång...
Någon som vet?
Emily
15 juli 2013 22:22
Frukt innehåller ganska mycket socker. Det handlar bara om kalorier in, kalorier ut. Ju mer underskott du ligger på desto fortare går man ner. Kvarg är där superlite kalorier i så det är bara och käka! En banan kan innehålla 120 kalorier, inte så mycket i det stora hela så det hämmar inte din viktnedgång sålänge du inte äter jättemycket av det!
sodertos
15 juli 2013 23:06
okej... men det är kcl som är kalorierna på förpackningen va?
O är det så så inehåller kvarg en del.
:-/
jävla djungel det här!!
Men tack för svaret :-)

Köttbullen
16 juli 2013 09:43
Det är så olika hur man vill göra med det där. Man kan absolut äta mycket frukt och ändå gå ner i vikt. Men frukt innehåller mycket socker och relativt många kalorier (om man jämför med t ex grönsaker och bär). Så man väljer själv hur man vill göra. För egen del undviker jag frukt till stor del eftersom jag vill undvika socker och jag lägger hellre de där kalorierna på något som mättar mig mer. Men det är ju upp till var och en att avgöra vad de vill äta och inte. :)
Angående kvarg så är det riktigt bra att äta. Det innehåller få kolhydrater och mer protein, och det är jättebra att äta när man försöker gå ner i vikt. Protein mättar bra utan att innehålla så mycket annat. Kolhydrater kan lätt göra att man blir sugen på mer kolhydrater (typ godis, bröd...) plus att det innehåller massa kalorier, så jag äter väldigt lite kolhydrater. Men det där är också olika hur man vill göra... Men hur som helst är kvarg riktigt bra att äta till frukost, mellanmål, kvällsmål eller vad man nu vill. Tänk bara på att smaksatt kvarg (t ex Kesella hallon eller vanilj) innehåller tillsatt socker. Bäst är att ta naturell kvarg och så själv blanda med de bär och smaker man vill ha, tycker jag.
http://viktigt50.wordpress.com
sodertos
16 juli 2013 10:35
Tusen tack för infon :-)
Jag har testat vanlig kvarg mem är inte jätte kär i den... men kesselan vanilj o hallon är suuuper god :-)
läste att där va socker i med :-(
så vet inte hur jag ska göra.....
Är det förresten du som håller i BOL?
Mojja
16 juli 2013 11:17
Ja Erika det är hon som har BOL.
Jag äter kvargen med 0,1% fett å den är god med hallon :)
sodertos
16 juli 2013 11:43
Lite lustigt för jag va inne o kolla in hennes sida lite också skriver hon till mig hehe...
Okej. Ja jag har testat vanlig med bär men jag är så satans kännslig när det blir för syrt o så...
men jag får väl ge det en chans till... fast ska äta upp kesellan först ;-)
Emily
16 juli 2013 13:46
Erika prova blanda den fettsnålaste kvargen med funlight! Blandat alltid med jordgubb och allt det syrliga försvinner! Smakar som god krämig yoghurt! Love it!
sodertos
16 juli 2013 19:50
Ja jag har läst det någon stans...
Men funderat på om det kan va gott?!
Nu måste jag ju prova ;-)
tackar!
Köttbullen
17 juli 2013 09:26
Haha, jag är inte heller jätteförtjust i vanlig kvarg. Men jag har kommit på att den blir rätt god om man blandar ut den med fun light saft (och gärna lite vaniljpulver eller vaniljsocker). Då blir det lite söt smak på den, plus att den blir lite utspädd så det blir inte riktigt lika kärv konsistens. Jag ska försöka göra egen hallonkesella ikväll, utan socker. Hoppas det blir bra.
http://viktigt50.wordpress.com
sodertos
17 juli 2013 09:50
Låter bra :-)
Mddela gärna om det blev bra så man kanske kan testa :-D